Kvarn Video - Hem

Hällebäcks Gård
Sigge Starks populära radioföljetong som skön livet-på-landet-film om tre mäns kärlek till gårdens dotter, dotterns kärlek till hästar, en rik farbror från Amerika och otäcka nymodigheter som traktorer.

På Hällebäcks gård lever familjen som i gamla tider. När en traktor köps in uppstår bråk i släkten. Hovslagaren Ove är olyckligt kär i den unga Kerstin på gården. Själv är hon ledsen efter en historia med elektrikern Tage på Myråsen. Samtidigt uppvaktas hon av den sportbilsåkande Henry på Nergården. I svartsjukt raseri orsakar Tage en brand som hotar ödelägga gården. Kerstins far Johan får ekonomiska bekymmer. Då dyker farfars rike bror Arvid upp från Amerika. Ska han kunna lösa familjens problem?

Sigge Stark (Signe Björnberg) var Sveriges kiosklitteraturdrottning, extremt utskälld av kritiken och lika älskad av sina läsare. Hon skrev totalt 130 romaner, närmare 600 noveller och två radioföljetonger. Hällebäcks gård blev en enorm framgång och gavs även ut i bokform. Däremot gillades den inte av Jordbrukets konsumentupplysning, som krävde omedelbar nedläggning eftersom den ”inte gav en realistisk bild av ett modernt lantbruk”. Sigge Stark svarade att programmet var tänkt som en dramaserie, inte ett informationsprogram om hur man driver ett mönsterjordbruk.

Filmens regissör Bengt Blomgren var också verksam som skådespelare. Han medverkade i allt från "Rymdinvasion i Lappland" och Ingmar Bergmans "Nära livet" till "Bröderna Lejonhjärta" och "Pensionat Oskar".Svensk titelHällebäcks Gård
OriginaltitelHällebäcks Gård
SkådespelareGunnar Sjöberg
Sif Ruud
Ittla Frodi
Hanny Schedin
Sven-Eric Gamble
Julia Cæsar
RegissörBengt Blomgren
Inspelningsår1961
BildformatFullscreen 1.37:1
LjudDolby Digital 1.0
SpråkSvenska
Speltid1 tim 19 min
GenreDrama, Svensk film
Extramaterial
  • Trailers
ÅldersgränsBarntillåten
Antal skivor1
Färg/svartvitSvartvit
BolagKlubb Super 8 Video
EAN7350012151492
Artikelnr89853


Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

Det finns inga recensioner att visa.
Logga in för att lämna en kommentar.
Priser i: 
    Copyright © 2008-2020 Org Nr 556620-4839
    DVD Video Malmö AB Box 268 201 22 MALMÖ