Kvarn Video - Hem
DVD
DVD - Prissänkningar
DVD - Begagnat
DVD - Kampanjer
DVD - Nyheter
DVD - Kommande filmer
DVD - Genre
BLU-RAY
BLU-RAY - Prissänkningar
BLU-RAY - Begagnat (container)
BLU-RAY - Kampanjer
BLU-RAY - Nyheter
BLU-RAY - Kommande filmer
BLU-RAY - Genre

Hasse Ekman - Guldkorn Vol 1 (6-disc)
Hasse Ekman framstod som något av ett fenomen under sin långa, produktiva karriär. Nyskapande och orädd var han en filmisk pionjär på många områden. Han skrev manus, regisserade och skådespelade och lyckades vilken genre han än gav sig på. Trots detta hamnade han ofta i skuggan av Ingmar Bergman och inte förrän de senaste åren har hans filmgärning höjts till de proportioner som den förtjänar. 2015 visades tio av hans filmer i en retrospektiv på Museum of Modern Art i New York, en ära som förunnats få svenskar.
Studio S är stolta över att äntligen kunna samla några av Hasses viktigaste filmer i en maffig box med unikt extramaterial och kärlek till en av Sveriges duktigaste filmskapare.
Samtliga sex filmer släpps för första gången på dvd.

Medan porten var stängd (1946)
En episodfilm om hyresgästerna i ett hus och vad som händer dem under en natt. En stor del av Sveriges dåvarande skådespelarelit medverkar. Med Tollie Zellman, Olof Winnerstrand, Inga Landgré och Hasse Ekman. Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet.

Hjärter Knekt (1950)
Baserad på Sven Stolpes roman "Världen utan nåd" och med Hasse Ekman själv i huvudrollen som ytlig förförare ur överklassen. Med Hasse Ekman, Margareta Fahlén och Eva Dahlbeck.

Den vita katten (1950)
På sin tid ansedd som något av en skandalfilm. Med ämnen som mörka sexuella begär och kokainmissbruk fick den en arg recensent att hävda att Hasse Ekman "prostituerade sig med förut okänd cynism". Med Alf Kjellin, Eva Henning och Sture Lagerwall.

Gabrielle (1954)
En film om svartsjuka och kärlek i ett äktenskap präglat av misstro, delvis inspirerad av regissörens eget liv. Med Hasse Ekman, Eva Henning och Birger Malmsten.

Jazzgossen (1958)
Nostalgisk orientering i Sveriges nöjeshistoria från 1920-talet fram till 1940-talet som vid inspelningen kostade närmare en miljon kronor att spela in! Med Hasse Ekman, Maj-Britt Nilsson, Elof Ahrle och Karl Gerhard. Filmen är digitalt restaurerad av Svenska Filminstitutet.

Stöten (1961)
Denna hårdkokta historia om en kupp på en galoppbana gjordes efter manus av skådespelaren Jan-Olof Rydqvist. Med Gunnar Hellström, Tor Isedal, Nils Hallberg och Maude Adelson.Svensk titelMedan Porten Var Stängd / Hjärter Knekt / Den Vita Katten / Gabrielle / Jazzgossen / Stöten
OriginaltitelMedan Porten Var Stängd / Hjärter Knekt / Den Vita Katten / Gabrielle / Jazzgossen / Stöten
SkådespelareHasse Ekman
Eva Henning
Tollie Zellman
Olof Winnerstrand
Inga Landgré
Margareta Fahlén
Eva Dahlbeck
Alf Kjellin
Sture Lagerwall
Birger Malmsten
Maj-Britt Nilsson
Elof Ahrle
Karl Gerhard
Sigge Fürst
Gunnar Hellström
Tor Isedal
Nils Hallberg
Maude Adelson
RegissörHasse Ekman
Inspelningsår1946 / 1950 / 1954 / 1958 / 1961
BildformatWidescreen
LjudDolby Digital
SpråkSvenska
GenreBoxar, Drama, Svensk film
Releasedatum2016-08-29
Åldersgräns7 år
Antal skivor6
Färg/svartvitSvartvit
BolagStudio S
EAN7350036726331
Artikelnr92033


Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

Det finns inga recensioner att visa.
Logga in för att lämna en kommentar.
Priser i: 
    Copyright © 2008-2019 Org Nr 556620-4839
    DVD Video Malmö AB Box 268 201 22 MALMÖ