Kvarn Video - Hem
DVD
DVD - Prissänkningar
DVD - Begagnat
DVD - Kampanjer
DVD - Nyheter
DVD - Kommande filmer
DVD - Genre
BLU-RAY
BLU-RAY - Prissänkningar
BLU-RAY - Begagnat (container)
BLU-RAY - Kampanjer
BLU-RAY - Nyheter
BLU-RAY - Kommande filmer
BLU-RAY - Genre

Den Stora Serieboxen
91:an Karlsson, Åsa Nisse och Lille Fridolf — många är de älskvärda figurer som under 1940- och 1950-talet tog klivet från seriestrippen till långfilmen.

Studio S presenterar här ytterligare en brokig skara gubbar. Som Elov Perssons filosoferande latmask Kronblom i två filmer där han går på kollisionskurs med allt från Krångelsverige till sitt rivjärn till svärmor, Axel Bäckmans flinka uppfinnare Påhittiga Johansson i färd med att modernisera det hårdkokta ägget, samt Rit-Olas Biffen och Bananen i tre filmer tävlandes på cykel, på häst och till fots. Som om det inte vore nog syns här också fint folk såsom Gustaf V, Gustaf VI Adolf (både som kronprins och kung) samt prins Bertil.

Fem av de sex filmerna i denna vår kungligaste box släpps för första gången på dvd.

Kronblom (1947)
Kronblom undviker varje risk att förta sig och sofflocket är hans favoritplats. Han tillbringar det mesta av sin tid i horisontalläge. Av Hugo Bolander med Ludde Gentzel, Dagmar Ebbesen och Thor Modéen. + ”I pratbubblans värld: Elof Persson och hans Kronblom” (ur tv-arkivet).

Kronblom kommer till stan (1949)
Kronblom bygger svinstia och går på kollisionskurs med Krångelsveriges alla bygglovsregler. Av Hugo Bolander med Ludde Gentzel, Dagmar Ebbesen, Julia Caesar och Siegfried Fischer.

Påhittiga Johansson (1950)
Tusenkonstnären P H Johansson uppfinner det plattfotade ägget som ska göra äggkoppar överflödiga. Av Hugo Bolander med Åke Grönberg, Rut Holm, Jan Molander och Julia Caesar. + Adamsson fångar säl (1930) kortfilm efter Oscar Jacobssons seriefigur.

Biffen och Bananen (1951)
Biffen äter kött och Bananen är vegetarian – detta i förening med vissa skillnader i kroppsvolym och fattningsförmåga föranleder ofta kontroverser dem emellan. Av Rolf Husberg med Åke Grönberg, Åke Söderblom och Håkan Westergren. + ”Premiär på filmen Biffen och Bananen” (ur SF-journalen).

Blondie Biffen och Bananen (1952)
Biffen och Bananen är hästskötare, men får sparken. De gör då allt för att köpa kusen Blondie på auktion för att ställa upp med den på Jägersro. Av Lars-Eric Kjellgren med Åke Grönberg, Åke Söderblom, Håkan Westergren. + ”I pratbubblans värld: Rit-Ola, Biffen och Bananen” (ur tv-arkivet).

Klarar Bananen Biffen? (1957)
Bananen jobbar åt en banangrossist och Biffen åt en kötthandlare. Deras båda chefer ingår ett vad, om vem av Biffen och Bananen som med apostlahästarna kan ta sig snabbast från Stockholm till Göteborg. Av Ragnar Frisk med Åke Grönberg, Åke Söderblom, Karl-Arne Holmsten.Svensk titelKronblom / Kronblom Kommer Till Stan / Påhittiga Johansson / Biffen Och Bananen / Blondie Biffen Och Bananen / Klarar Bananen Biffen?
OriginaltitelKronblom / Kronblom Kommer Till Stan / Påhittiga Johansson / Biffen Och Bananen / Blondie Biffen Och Bananen / Klarar Bananen Biffen?
SkådespelareLudde Gentzel
Dagmar Ebbesen
Thor Modéen
Julia Ceaser
Siegfried Fischer
Åke Grönberg
Rut Holm
Jan Molander
Åke Söderblom
Håkan Westergren
Harriet Andersson
Karl-Arne Holmsten
RegissörHugo Bolander
Rolf Husberg
Lars-Eric Kjellgren
Ragnar Frisk
Inspelningsår1947-1957
BildformatWidescreen
LjudDolby Digital
SpråkSvenska
GenreBoxar, Drama, Komedi, Svensk film
Releasedatum2017-03-27
Antal skivor6
Färg/svartvitFärg
BolagStudio S
EAN7350036726447
Artikelnr93242


Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

Det finns inga recensioner att visa.
Logga in för att lämna en kommentar.
Priser i: 
    Copyright © 2008-2019 Org Nr 556620-4839
    DVD Video Malmö AB Box 268 201 22 MALMÖ