Kvarn Video - Hem
DVD
DVD - Prissänkningar
DVD - Begagnat
DVD - Kampanjer
DVD - Nyheter
DVD - Kommande filmer
DVD - Genre
BLU-RAY
BLU-RAY - Prissänkningar
BLU-RAY - Begagnat (container)
BLU-RAY - Kampanjer
BLU-RAY - Nyheter
BLU-RAY - Kommande filmer
BLU-RAY - Genre

Den Stora Edvard Persson Boxen
Skåningen Edvard Persson var Europafilms guldkalv nummer ett och medverkade i filmer som ofta drog in storkovan. Regissörerna växlade, men det spelade mindre roll eftersom Edvard i regel ändå gjorde jobbet själv. Han var sin egen genre och spelade ständigt samma typ av roll - en rättskaffens man med talets och sångens gåva som kunde sätta överheten på plats. Hans rollfigur utstrålade svenskhet, lantlighet och sunt förnuft och blev en nationalsymbol i trygghetens tecken. Folket älskade sin Edvard och vallfärdade till både biografer och folkparker för att se idolen. Studio S har nu samlat sex av hans bästa filmer i en box med mycket kärlek, humor och härligt skorrande r.

Söderkåkar (1932)
Filmatiseringen av Gideon Wahlbergs folkkära lustspel om det glada livet på Söder i Stockholm som även blev tv-serie 1970. Av Weyler Hildebrand med Gideon Wahlberg, Erik Johansson, Edvard Persson och Dagmar Ebbesen.

Söder om landsvägen (1936)
Godsägare Edvard Månsson får stora problem när han åtar sig att betala sin sons studieskulder, pengar denne lånat från landsfiskal Levander. Av Gideon Wahlberg med Edvard Persson, Fritiof Billquist och Inga-Bodil Vetterlund.

Stinsen på Lyckås (1942)
Den godhjärtade stinsen Carl Malm sköter en järnvägsstation och bor tillsammans med sin hushållerska och hennes sju barn. Efter några incidenter orsakade av barnens lekar kopplas järnvägsinspektionen in. Av Emil Lingheim med Edvard Persson, Barbro Kollberg, Jullan Kindahl och Fritiof Billquist.

Livet på landet (1943)
Greve Axel von Rambow äger godset Poppelhagen. En dag kommer han i konflikt med gårdens inspektör om hur gården ska skötas och snart går allt överstyr. Av Bror Bügler med Edvard Persson, Birgitta Valberg, George Fant och Dagmar Ebbesen.

När seklet var ungt (1944)
En historia i 1900-talets början om storbönder i Skåne och den arbetslöshet som uppstår bland lantarbetarna på grund av importerad arbetskraft. Av Gunnar Olsson med Edvard Persson, Stina Hedberg, Mim Ekelund och Fritiof Billquist.

Den glade skräddaren (1945)
Skräddaren Sören Sörensson lever under knappa förhållanden i en liten by i Skåne tillsammans med sin fru Boel och deras sju döttrar. Hans högsta önskan är att få en son. Av Gunnar Olsson med Edvard Persson, Mim Ekelund, Marianne Gyllenhammar och Fritiof Billquist.Svensk titelSöderkåkar / Söder Om Landsvägen / Stinsen På Lyckås / Livet På Landet / När Seklet Var Ungt / Den Glada Skräddaren /
SkådespelareEdvard Persson
Gideon Wahlberg
Dagmar Ebbesen
Björn Berglund
Fritiof Billquist
Inga-Bodil Vetterlund
Barbro Kollberg
Jullan Kindahl
George Fant
Bror Bügler
Stina Hedberg
Marianne Gyllenhammar
Mim Persson
Ivar Kåge
Sture Djerf
RegissörWeyler Hildebrand
Gideon Wahlberg
Emil A. Lingheim
Bror Bügler
Gunnar Olsson
Inspelningsår1932-1945
BildformatWidescreen
LjudDolby Digital
SpråkSvenska
TextningSvenska
GenreBoxar, Komedi, Drama, Svensk film
Extramaterial
  • 20-sidigt häfte
Releasedatum2016-11-28
Antal skivor6
Färg/svartvitSvartvit
BolagStudio S
EAN7350036726522
Artikelnr92180


Logga in för att skriva en recension.

Recensioner

Det finns inga recensioner att visa.
Logga in för att lämna en kommentar.
Priser i: 
    Copyright © 2008-2019 DVD Video Malmö AB Box 268 201 22 MALMÖ Org Nr 556620-4839